Yoga

 

KinderYoga 6+

Woe 15u30'

We starten we met de tools van yoga: adem! voel! luister en beleef!

Op zoek naar ontspanning via de houdingen, vergroten we het gevoel van eigenwaarde en balans. Met dat alles gaan we ook creatief aan de slag: we werken rond een thema, rond jaarfeesten en seizoenen en zoeken daarin naar een evenwicht om jouw unieke eigenheid te ontdekken en te koesteren.

Het gesproken woord, het verhaal of de beleving krijgt aandacht

om jezelf te leren voelen binnen de veiligheid van een groep.

KleuterYoga

Woe 14u30'

Voor kleuters vanaf de 2e kleuterklas:

een ontdekkingsreis via geuren en kleuren,

langs zon, maan en sterren

en de kracht van de dieren van deze wereld.

Om in ons eigenste dappere lijfje te voelen

wie we zijn en wat we al allemaal kunnen.​

​​

TienerYoga

Vanaf september terug!

Via ademhalingstechnieken, zonnegroeten en houdingen op maat van een veranderend tienerlichaam, worden al filosoferend kapstokken aangereikt om in het eigen zelfbeeld te groeien en te durven bloeien. Onzekerheden krijgen ruimte om te zijn en beleefd te worden in een groeiproces tot beweeglijk denkend jonge mensen. Rond de examenperiodes wordt specifiek rond stressreductie, weerbaarheid en diepe relaxatie gewerkt.

Praktisch

 

 • Deelnemen kan per losse les of via een beurtenkaart ​

  • Kostprijs kleuteryoga 7€ per kind per les met een 10-beurtenkaart, losse proefles 8€

  • Kostprijs kinderyoga 8€ per kind per les met een 10-beurtenkaart, losse proefles 9€

  • Kostprijs tieneryoga 9€ per kind per les met een 10-beurtenkaart, losse proefles 10€

 • Alle materialen zijn voor de lessen inbegrepen in de prijs, geef vandaag  graag een eigen drinkflesje mee.

 • Er worden geen mondmaskers gedragen voor kinderen -12 jaar.

 • Oudere kinderen komen binnen met mondmasker en doen het uit van zodra ze op hun matje zijn.

 • Lessen duren 60', met uitzondering van de kleuteryoga (45'). Gelieve uw kind stipt te komen brengen/ halen om geen overlappingen te hebben tussen de verschillende groepen.

 • Parkeren kan voor de deur en aan de overkant​. ​!! Niet parkeren langs de weide en bij de overige buren in Beerlegem, bij een volle parking is er steeds plaats aan de kerk op 300m !!

 • Tieners kunnen aansluiten bij het aanbod voor volwassenen. Er wordt steeds gekeken naar de aanwezigen en opties gegeven tijdens de lessen om tegemoet te komen aan de jonge jeugd.

Aanbod volwassenen

Yanima YogaFlow

Di. 19u30'

Woe 19u

De dag van je af laten glijden en jezelf de ruimte geven je lichaam ten volle te beleven. Jezelf uitdagen met de glimlach als je daarnaar verlangt of net genieten van de rust na de beweging.

In deze lessen is het tempo zacht maar dynamisch, er is beweging maar ook rust.

Deze lessen zijn gebaseerd op de verschillende yogastijlen en kenmerken zich door aan elkaar geweven yogahoudingen die zowel functioneel als helemaal spontaan zijn. De ademhaling wordt gebruikt als krachtig middel om je energie te laten stromen en je focus te optimaliseren. Achteraf is er steeds een moment van diepe relaxatie.

Dit geheel geeft je de ruimte om te ervaren waar je grenzen en uitdagingen liggen in je lichaam en dat in je eigen ritme. Zo kan je in verbinding komen met het emotionele leven dat in je lichaam verweven ligt, kan je jouw flexibiliteit verhogen in het fysieke bewegen, maar ook in je denkwijzen, de manier waarop je jezelf en je omgeving beleeft.

Door de open aanpak zijn deze lessen geschikt voor zowel de beginners als de meer gevorderde yoga-beoefenaar. Ook tieners zijn in deze lessen zeker welkom.

​Yanima YogaStill

Woe 20u15'

Zelfzorg op een kussentje. De tijd nemen om in de houding weg te zinken,

je lichaam over te geven aan het gedragen zijn en de zelf-herstellende eigenschappen

van je lichaam weer wakker te maken. Ideaal wanneer de behoefte aan rust groot is

of wanneer je in een fysiek of emotioneel herstelproces bent.

In deze lessen werken we op de diepe weefsellagen van ons lichaam,

daar waar oude emoties, de herinneringen van een leven lang, opgespaard liggen.

De tijd nemen, de ruimte creëren om deze los te laten, werkt woordeloos helend.

Een bijzondere, krachtige vorm van Yoga, gebaseerd op Restorative Yoga,

waarbij ondersteuning in beweging de kern is.

​Praktisch

 • Vanaf 9/6 weer in het echt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Yep, daar zijn we blij om! 

 • Bij droog weer gaan de YogaFlow lessen buiten door: voorzie je eigen matje, water, laagjes kleren of een dekentje, en een kussensloop om over de zitkussentjes te doen bij gebruik. Inschrijven graag.

       Bij natte ondergrond gaan de lessen binnen door. Opgelet: beperkte plaatsen!, inschrijven verplicht. Bij voldoende interesse kunnen         nog uren bijkomen, vraag gerust.

 • De YogaStill lessen gaan sowieso binnen door, voorzie je eigen drinken, een kussensloopje voor over je zitkussentje en een grote handdoek om over de kussen heen te leggen.

       Opgelet: beperkte plaatsen!, inschrijven verplicht. Bij voldoende interesse kunnen nog uren bijkomen, vraag gerust.

 • Lessen op dinsdag en woensdagavonden

 • Deelnemen kan steeds per losse les (12€) of via een 10-beurtenkaart (100€), er zijn geen vaste instap-momenten. De beurtenkaart is geldig voor alle lessen. Tieners kunnen aansluiten bij dit volwassenenaanbod. Er wordt steeds gekeken naar de aanwezigen en opties gegeven tijdens de lessen om tegemoet te komen aan de jonge jeugd.

 • Lessen duren 60'. Gelieve stipt te komen om geen overlappingen te hebben tussen de verschillende groepen.

 • Er worden geen mondmaskers gedragen in de buitenlessen. Wanneer de les binnen doorgaat, draag je een masker tot op de mat, niet tijdens de les

 • Parkeren kan voor de deur en aan de overkant langs het bos (in aanleg) en voorbij de bron​.                                                                     ​!! Niet parkeren langs de weide en bij de overige buren in Beerlegem, bij een volle parking is er steeds plaats aan de kerk op 300m !!

​​

 • Draag losse, gemakkelijke kledij in verschillende laagjes zeker als de lessen buiten doorgaan (steeds voor de YanimaYogaFlow bij droog weer!). Breng gerust je eigen drinken mee en voorzie een kussensloop om over de hier aanwezige zitkussentjes te trekken voor de duur van je gebruik. Eet best licht en ruim op voorhand

 • Wil je graag weten wat best past voor jou? heb je een specifieke vraag? Kom eens een lesje proberen of neem contact op voor meer informatie.