Yoga

 

KinderYoga 6+

We starten we met de tools van yoga: adem! voel! luister en beleef!

Op zoek naar ontspanning via de houdingen, vergroten we het gevoel van eigenwaarde en balans. Met dat alles gaan we ook creatief aan de slag: we werken rond een thema, rond jaarfeesten en seizoenen en zoeken daarin naar een evenwicht om jouw unieke eigenheid te ontdekken en te koesteren.

Het gesproken woord, het verhaal of de beleving krijgt aandacht

om jezelf te leren voelen binnen de veiligheid van een groep.

KleuterYoga

Voor kleuters vanaf de 2e kleuterklas:

een ontdekkingsreis via geuren en kleuren,

langs zon, maan en sterren

en de kracht van de dieren van deze wereld.

Om in ons eigenste dappere lijfje te voelen

wie we zijn en wat we al allemaal kunnen.​

​​

TienerYoga

Via ademhalingstechnieken, zonnegroeten en houdingen op maat van een veranderend tienerlichaam, worden al filosoferend kapstokken aangereikt om in het eigen zelfbeeld te groeien en te durven bloeien. Onzekerheden krijgen ruimte om te zijn en beleefd te worden in een groeiproces tot beweeglijk denkend jonge mensen. Rond de examenperiodes wordt specifiek rond stressreductie, weerbaarheid en diepe relaxatie gewerkt.

Praktisch

 

 • Deelnemen kan per losse les of via een beurtenkaart ​

  • Kostprijs kleuteryoga 7€ per kind per les met een 10-beurtenkaart, losse proefles 8€

  • Kostprijs kinderyoga 8€ per kind per les met een 10-beurtenkaart, losse proefles 9€

  • Kostprijs tieneryoga 9€ per kind per les met een 10-beurtenkaart, losse proefles 10€

 • Alle materialen zijn voor de live lessen inbegrepen in de prijs, geef vandaag  graag een eigen drinkflesje mee.

 • Er worden geen mondmaskers gedragen voor kinderen -12 jaar.

 • Oudere kinderen komen binnen met mondmasker en doen het uit van zodra ze op hun matje zijn.

 • Lessen duren 60', met uitzondering van de kleuteryoga (45'). Gelieve uw kind stipt te komen brengen/ halen om geen overlappingen te hebben tussen de verschillende groepen.

 • Parkeren kan voor de deur en aan de overkant​. ​!! Niet parkeren langs de weide en bij de overige buren in Beerlegem, bij een volle parking is er steeds plaats aan de kerk op 300m !!

 • Tieners kunnen voor de online lessen aansluiten bij het aanbod voor volwassenen. Er wordt steeds gekeken naar de aanwezigen en opties gegeven tijdens de lessen om tegemoet te komen aan de jonge jeugd.

Aanbod volwassenen

Beweeglijke YogaFlow

De dag van je af laten glijden of net ontwaken en jezelf de ruimte geven je lichaam ten volle te beleven. Jezelf uitdagen met de glimlach als je daarnaar verlangt of net genieten van de rust na de beweging.

In deze lessen is het tempo zacht maar dynamisch, er is beweging maar ook rust.

Deze lessen zijn gebaseerd op de verschillende yogastijlen en kenmerken zich door aan elkaar geweven yogahoudingen die zowel functioneel als helemaal spontaan zijn. De ademhaling wordt gebruikt als krachtig middel om je energie te laten stromen en je focus te optimaliseren. Achteraf is er steeds een moment van diepe relaxatie.

Dit geheel geeft je de ruimte om te ervaren waar je grenzen en uitdagingen liggen in je lichaam en dat in je eigen ritme. Zo kan je in verbinding komen met het emotionele leven dat in je lichaam verweven ligt, kan je jouw flexibiliteit verhogen in het fysieke bewegen, maar ook in je denkwijzen, de manier waarop je jezelf en je omgeving beleeft.

Door de open aanpak zijn deze lessen geschikt voor zowel de beginners als de meer gevorderde yoga-beoefenaar. Ook tieners zijn in deze lessen zeker welkom.

​Zachte YogaFlow

Zelfzorg op een kussentje. De tijd nemen om in de houding weg te zinken,

je lichaam over te geven aan het gedragen zijn en de zelf-herstellende eigenschappen

van je lichaam weer wakker te maken. Ideaal wanneer de behoefte aan rust groot is

of wanneer je in een fysiek of emotioneel herstelproces bent.

In deze lessen werken we op de diepe weefsellagen van ons lichaam,

daar waar oude emoties, de herinneringen van een leven lang, opgespaard liggen.

De tijd nemen, de ruimte creëren om deze los te laten, werkt woordeloos helend.

Een bijzondere, krachtige vorm van Yoga, gebaseerd op RestorativeYoga,

waarbij ondersteuning in beweging de kern is.

​Praktisch

 • Al deze lessen gaan momenteel online door via zoom. Creëer voor jezelf een rustige plek waar je ongestoord of net zichtbaar voor je huisgenoten een moment voor jezelf kan nemen. Draag losse kledij en hou een kussen/ deken bij de hand zodat je comfortabel zit en geen kou krijgt als de beweging verstilt. Eet licht en best ruim op voorhand, 

 • Deelnemen kan steeds per losse les (12€) of via een 10-beurtenkaart (100€), er zijn geen instap-momenten. De beurtenkaart is geldig voor alle lessen.

 • Wil je graag weten wat best past voor jou? heb je een specifieke vraag? Kom eens een lesje proberen of neem contact op voor meer informatie.