top of page
kampvuur

Atelierweken 2023

Praktische informatie

Waar en wanneer?

Vertrek- en eindpunt aan de bos-ingang, tegenover het huis van Oudenweg 10, 9630 Beerlegem-Zwalm.

Parkeren kan op de parking, verderop aan de bron of op de Beerlegemsebaan schuin tegenover de kerk van Beerlegem, op 400m van het kampterrein.

Elk kamp gaat door van maandag tot vrijdag

Elk kamp gaat door van 9u - 16u.

Inschrijven kan alleen voor de volledige duur van het kamp.

Opvang vooraf en/of nadien is enkel mogelijk na afspraak en is niet inbegrepen in de prijs.

Inschrijven?

Via een ticketlink!!

Deze staat vermeld bij het aanbod. Via deze link krijg je meteen en betalingsuitnodiging én is je plek dan ook verzekerd.

Je kan inschrijven voor max 2 kinderen per keer

Bekijk de leeftijden en spreek goed af voor u inschrijft en bekijk de annulatievoorwaarden

Bestaat je gezin uit meer kinderen, contacteer mij gerust om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

Is het aanbod volzet? Mail mij indien u op de wachtlijst wenst gezet te worden op marleen@yanima.be met vermelding van de specifieke week.

Kostprijs en daarin inbegrepen?

Alle prijzen blijven behouden voor het jaar 2023, crisis en draagvlak gaan hand in hand.

Fiscale attesten en tegemoetkomingen van de mutualiteit zijn een extra pluspunt

175€ voor alle 5-daagse kampen.

155€ voor de tiener3-daagse mét overnachting

Daarin inbegrepen is:

alle verzekeringen, alle materialen, alle tussendoortjes van dagelijks verse biologische en/of lokale groenten en fruit en de lunch op de laatste dag. Ook inbegrepen is de begeleiding en alle nodige zichtbare en minder zichtbare ondersteuning.

Extra:

Yanima schrijft fiscale attesten uit voor kampen en tienerweekends aan kinderen tot 14 jaar.

Als u ons een attest uw mutualiteit bezorgt bij aanvang van het kamp, bezorgen wij u dit ingevuld terug op het einde van het kamp.

Kampfilosofie en leefregels

Wat krijgen de kinderen mee?

Gedurende het kamp beleven we de verbinding met onszelf, elkaar en de natuur rondom in Yanima-stijl: via yoga, spel, geuren en kleuren, het bewerken van stenen,  het masseren en meer, nemen we alle zintuigen mee in de beleving.

De vaste structuren rond veiligheid, vrolijkheid, zorgzaamheid en uitbundigheid zal je alleszins ook hier weer terugvinden!

Wat mag je zeker verwachten?

en dagelijkse portie gezonde buitenlucht in Zwalm, spontane creativiteit los van elke prestatiedruk, beweeglijkheid en stilte.

Ze leren als vaklui hun eigen steen bewerken, of tekenen of boetseren of schilderen of ...
Zichzelf te beleven in kleine groep,

Ik en jij – jij en ik, ik en jij, zijn samen wij!

​Geef uw kind aangepaste kledij mee: vele laagjes, zonnecrème, regenjassen, laarzen, mutsen en een slee, al naargelang. Sowieso kledij die tegen een stootje kan en vuil mag worden. Zolang het geen pijpenstelen regent, hagelt of stormt, trekken we naar buiten.

IMG_4477.jpg

Leefregels:

 • Respect - zorgzaamheid voor jezelf en het andere, doe niet aan een ander wat je zelf niet wil

 • Vrijheid - jouw vrijheid is groots doch eindigt waar die van een ander begint

 • Vriendelijkheid - in het genieten van de kleine dingen, in je woorden en daden

 • Eerlijkheid - we spreken de waarheid en gedragen ons daarnaar, we stoppen als het genoeg is en nemen niets dat niet van ons is

Deze overkoepelende pijlers zullen een gezonde kampgroep vormen. Hier wordt actief aan gewerkt, over gewaakt en over gefilosofeerd met de kinderen.

Visie:

 • ​Elk kind en elke tiener is enig en uniek. Alle activiteiten worden aangeboden als een uitnodiging om op eigen wijze hierin aan de slag te gaan, te proeven van alles. Door je daaraan over te geven versterken we het zelfvertrouwen in de eigen kracht, de beleving goed te zijn zoals je bent. Het eindresultaat is van ondergeschikt belang, eerder staat het beleven, het groeien in dit proces centraal.

 • Alle kampen en weekends zijn therapeutisch onderbouwd.

 • Er wordt ruimte gegeven voor elk gevoel, elke emotie, alle beweging als uitnodiging om jezelf te zijn. Wat we doen doorheen de dag laat zich leiden door wat leeft in de groep en is dus telkens een beetje anders.

 • ​De activiteiten tijdens de kampen gaan soms als hele groep en soms in kleinere groepjes door. Op die manier kunnen de kinderen elkaar op verschillende manieren leren kennen en bevorderen we het groepsgevoel. Daarnaast is er steeds ruimte voor vrije tijd, rust en stilte.

 • ​Alle gebruikte producten zijn zoveel mogelijk biologisch en lokaal. Iedereen worden aangemoedigd te proeven, uiteraard zonder dwang en rekening houdend met alle informatie omtrent intolerantie of allergenen

 • Hier mag men “afkijken”, als bron van inspiratie, als grond van verbondenheid.

 • ​De groepsbeleving, het respect voor elkaars eigenheid en grenzen, de creatieve vrijheid lopen als rode draden doorheen alle kampdagen.

bottom of page