Massage- en aanrakings therapie
"Hoe krachtig lichaamstaal werkt als alle woorden wegvallen"

​Als kind al was ik gefascineerd door het menselijk lichaam en hoe het leven dat we kiezen te leiden dat lichaam tekent en vormt. En ook omgekeerd: het idee dat je door manipulatie van het lichaam een diep gevoel van zorg, van ontspanning en rust, van (terug) dicht bij jezelf komen, kan bieden. Hoe krachtig lichaamstaal werkt als alle woorden wegvallen; hoe zeer een zinvolle aanraking je naar het hier en nu kan brengen.

Daarnaast voel ik de honger van onze huid als fijnbesnaard orgaan dat in rechtstreekse verbinding staat met de buitenwereld. De honger naar zorg en veiligheid, om in overgave spanningen en blokkades los te kunnen laten die geborgen liggen in ons lichaam.

Mijn opleidingen met sterke focus op de anatomie en bindweefsels van het lichaam, geven mij telkens nieuwe inzichten in de fascinerende werking van ons lichaam en hoe zinvolle aanraking daarin helend en ondersteunend kan zijn.

In elke sessie maak ik een combinatie van verschillende technieken, volg ik het ritme of de vraag (van je lichaam) en gebruik ik ook het stillere energetische werken van de cranio sacraaltherapie.

Er wordt gewerkt met ofwel zuivere biologische amandelolie met eventueel een essentiële olie bij, al naar gelang uw voorkeur; ofwel met een zelfgemaakte biologische massagemousse op basis van cacao, een luxueuze voedende en verwarmende verwennerij voor uw huid!

Andere oliën zijn ook mogelijk.

Toch niet zeker? U mag gerust uw eigen producten meebrengen waarmee u ervaring heeft of waarvan u weet dat uw huid niet zal reageren. Dit wordt verrekend in de prijs.

​Massage aanbod

Kindermassage (2-6jaar)

(30€)

​​Een ontspannende, ontprikkelende en aardende massage van ongeveer een half uurtje, waarin je kleine kind tot rust kan komen.

Een hartjesverwarmend moment op maat, waarbij de verschillende zintuigen zacht gestimuleerd worden en het kindje zichzelf nabij kan ervaren. Vaak wordt hierbij gestart vanuit een massageverhaal om de aandacht in het moment en in het lichaam te brengen. Ideaal op bvb een schoolvrije ochtend of kort voor het slapengaan. Breng gerust de pyjama mee, zo kan je kindje warm omhuld van hier vertrekken richting de nacht.

Voor die kinderen die een vergrote behoefte aan grens en veiligheid hebben biedt ik Heppiemassage aan, een zeer begrensde, voorspelbare massagetechniek specifiek ontwikkeld voor kinderen met moeite in hun prikkelverwerking.

Jongerenmassage (7-14jaar)

(30€-50€)

Bij oudere kinderen kan meestal al langer gemasseerd worden, prijs afhankelijk van de mogelijkheden/de vraag (min. 30€ voor 30', 40€ voor 45' en max 50€ voor 1u).

Hier staat een moment van woordeloze zorg centraal. Het gevoel van begrenzing en omhulling kan wonderen doen voor rusteloze kinderen, voor zij die de eigen balans snel verliezen of onder spanning staan in deze sterk bevraagde wereld.

Maar ook voor die kinderen die opladen vanuit de verwennerij van zachte zinvolle aanraking.

Indien gewenst worden er massagetechnieken voor jezelf, bewustwordingsoefeningen voor je adem of de rust in je hoofd meegegeven om zelf mee aan de slag te gaan.​

​​​

Massagetherapie

Sessie van 1u of 1u30'

(60€/85€ per losse sessie of 250€/375€ voor een 5-beurtenkaart (1 jaar geldig) = 10€ korting per sessie)

​​Een massage van 1u om gerichter rond een thema of lichaamsdeel te werken, daarnaast trek ik de beweging zoveel mogelijk door naar het hele lichaam om al wat losgemaakt wordt te kunnen integreren.

Een XL-massage van 1u30' om daarbij het hele lichaam in volle zorg aan bod te laten komen. Een gevoel van totaal aanpakken en omhullen, veel dieper en zorgzamer, een letterlijk van-top-tot-teen-behandeling!

Steeds gericht op vraag of wens neem ik je mee in een ritmische afwisseling van technieken, ontvoer ik je met mijn handen even uit je hoofd om je mee te nemen in je lichaam en haar verhaal. De tijd wordt even op pauze gezet om met warmte een moment van diepe rust en weldaad te creëren voor u en uw lichaam.

Het accent kan liggen op een specifieke nood of behoefte, zowel in het fysieke als in het emotionele lichaam. Als massagetherapeute kan ik ingaan op bepaalde spanningen die voor mij lichamelijk voelbaar zijn en extra aandacht of zorg mogen krijgen. 

Deze massages zijn breed van opzet, diep van impact en werkt intens na.

Zwangerschapsmassage

Van 1u of 1u30'

(60€/85€ per losse sessie of 250€/375€ voor een 5-beurtenkaart (geldig tijdens de zwangerschap en tot 6 maanden na de bevalling) = 10€ korting per sessie)

Afhankelijk van je conditie en waar je je in de zwangerschap bevindt wordt een ritmische strijkende massage aangeboden die ruimte kan geven, kan verlengen en ontspannen in het spierweefsel. Ook het bekken en de gewrichten worden zacht meegenomen en ontspannen​​ om zo het gehele lichaam even te 'ontlasten' en verlichten. Geen manipulaties of diepwerkende handelingen, enkel zachte herstellende zorg in deze periode van dubbel-dragen en tijdens de eerste 6 maanden en de borstvoeding na de bevalling. Er wordt gezorgd naar optimale ondersteuning van je lichaam, naar waar het op dit moment behoefte aan heeft om zo ook al de rest even te laten rusten.

​​​​

Duo massage

2 x 1u of 2 x 1u30' parallel!

(120€/170€ voor de dubbele massage van 1u/1u30' ofwel 60€/85€ per persoon)

​​Samen met iemand die je dierbaar is, synchroon gemasseerd worden? Dat kan! In een gebald verzorgde versie of in een of XL versie!

Hiervoor zijn we met twee massagetherapeuten aanwezig die individueel met jullie beiden tegelijkertijd aan het werk gaan. Mijn collega Melissa Laisnez (Essentiegerichte massagetherapie - Merelbeke) en ikzelf stemmen ons af op jullie én elkaar om simultaan een massagemoment te bieden: er is ruimte om in te gaan op de unieke eigenheden van elk, maar we verbinden jullie zo veel mogelijk in gelijklopende bewegingen.

Voor u en ook voor ons telkens iets heel bijzonders.

Als partners, als vriend(inn)en, als ouder en kind, de mogelijkheden zijn zo divers als de duo's die er zijn.

Deze massage kan ook op verplaatsing, de huidige kilometervergoeding van 0,35€ is van toepassing voor een enkele heen-en terugrit vanaf het verste adres​​​ (Merelbeke of Beerlegem-Zwalm)

​​

Massages gaan bij voorkeur door tijdens de schooluren, op maandag- en donderdagavond of op zaterdag, en enkel op afspraak

De locatie is landelijk en ligt aan een wandelroute van Natuurpunt, mocht je willen afronden in de natuur, dat kan gemakkelijk.

Neem contact op via mail (marleen@yanima.be) of bel mij op (+32 495/50.15.17(voor 20u)) om te luisteren wat ik voor u, voor jullie, of voor uw kind kan betekenen.