top of page
Meisje met de herfstblad

Maan 3-daagse voor moeders & dochters

Op vrij 1/7 van 13u30'-21u 
Op za 2/7 van 9u30'-17u30'
Op zo 3/7 van 9u30'-16u30'

Thuiskomen in je eigen natuur, van meisje tot vrouw… 

Een weekend voor moeders en hun dochters van 9-12 jaar. Maar ook oma’s met hun kleindochter, meters en metekindje, tantes met nichtje, … zijn van harte welkom!

Breng een herboriste, een massage-/yogatherapeute en vroedvrouw/osteopaat samen en je krijgt een sprankelende combinatie voor het vormgeven van een heel bijzonder meisjes-vrouwenweekend! Creativiteit, de vrouwelijke cyclus, ons lichaam, de natuur die ons omringt, … zijn de belangrijke ingrediënten van onze gezellige moeder-dochterdagen.  

We komen samen in zomer, een periode waarin je de wilde bloemen kan ruiken en bewonderen in alle kleuren van de regenboog. Om de kleuren te vieren, om onszelf als vrouw te vieren, om onze dochters te laten ervaren hoe mooi de vrouwelijke cyclus is, om stil te staan bij ons lichaam, om te weten te komen hoe de natuur ons kan ondersteunen, om te cocoonen, jezelf te laten verwennen, … 

3 wijze vrouwen begeleiden jullie:

Marieke Lantsoght

is osteopaat en vroedvrouw. Ze geeft workshops aan jonge meisjes/tieners/ vrouwen over de vrouwelijke cyclus, het bekken en bekkenbodem, ons vrouw-zijn.  

Meer info op instagram & facebook

Marleen Van Kelst

is massagetherapeute, yogadocente en beeldhouwer. Zij verwerkt haar ervaringen en studies in een down-to-earth verbindende aanpak in haar werk als massagetherapeute, in haar yogapraktijk en in haar werk met kinderen en jongeren. Een aanpak waar verbinding, zorg en zelfzorg en beweeglijke verstilling centraal staan.

Meer info op www.yanima.be

Lieve Galle

is herboriste en wildplukexperte. Ze helpt mensen de kracht van kruiden en wilde planten (her)ontdekken door het geven van workshops, geleide wandelingen en jaaropleidingen.

Meer info op www.kruidencursus.com

Op het programma:

🌙Kruidenmoment met Lieve

We maken kennis met enkele symbolische midzomerplanten. Lieve vertelt je de verhalen die cultuurhistorisch aan deze kruiden vasthangen en toont hoe je ze in hedendaagse context kan gebruiken. Als afsluiter maken we een unieke kruidenkroon.

🌙Cyclusverhaal maken met Marieke

Wat zijn de maandstonden nu precies? Wat kan ik verwachten aan het begin van de puberteit? Wat is de vrouwelijke cyclus en welke impact heeft dit op mij? Hoe bereid ik mij praktisch voor op die eerste maandstonden? Dit alles (en zoveel meer) komt aan bod op onze moeder-dochter 3-daagse.

Vroedvrouw Marieke Lantsoght neemt jullie mee in de wonderlijke wereld van de vrouwelijke cyclus. Via verhaal en spel gaan jullie samen met haar op ontdekkingstocht… Jullie ervaren hoe nieuw leven ontstaat, kruipen in de rol van de hormonen, leren wat de maandstonden nu echt zijn en worden positief voorbereid op die eerste menstruatie en de veranderingen in de puberteit.  Ook de mama’s zullen veel bijleren…

🌙Creatief met Marleen

Uit de schoot van de aarde worden stenen gewonnen. Zij hebben de zachtheid om eigenhandig gevormd te vormen door jullie! Zij hebben ook de kracht om (zonne)warmte vast te houden en verrassen met hun kleurenpracht, elke keer weer. Bij mij bewerken jullie elk een eigen speksteen die uiteraard mee mag naar huis.

🌙Yoga met Marleen

Om beweeglijk wakker te worden in ons lichaam, te aarden en te voelen: hoe voelen wij twee, moeder en dochter, op dit moment? We duiken in de (kinder)zonnegroet, als eerste ontdekking of speelse verdieping.

Maar ook: ademen en aanraking, de bijzonder ritmes van ons lichaam voelen en volgen. Veilig met z’n tweeën vertellen we massageverhalen en dagen we elkaar uit: wie draagt wie? Durven wij leunen op elkaar? En hoe voelt dat dan? Verbindende duo-yoga om van te genieten!

Met de mama’s onderzoeken we ons bekken, wat ligt er besloten van kracht, van flexibiliteit, wat zijn de gevoeligheden van onze basis.

🌙Cyclusshow met Marieke

Wat zijn de maandstonden nu precies? Wat kan ik verwachten aan het begin van de puberteit? Wat is de vrouwelijke cyclus en welke impact heeft dit op mij? Hoe bereid ik mij praktisch voor op die eerste menstruatie?

Via verhaal en spel én ondersteund door mooie materialen en muziek gaan jullie samen met Marieke op ontdekkingstocht in de wonderlijke wereld van de vrouwelijke cyclus. … Jullie ervaren hoe nieuw leven ontstaat, kruipen in de rol van de hormonen, leren wat de maandstonden nu echt zijn en worden positief voorbereid op die eerste menstruatie en de veranderingen in de puberteit.  Ook de mama’s zullen veel bijleren!

🌙Wilde vrouwenkruiden met Lieve

We ontdekken de wilde kruiden uit de natuur en hoe ze ons kunnen ondersteunen tijdens onze maantijd en dans met de hormonen. Bovendien bespreken we het belang van mineralen zoals magnesium, calcium en ijzer, en hoe je deze uit wilde bladgroenten kan halen, om jezelf ervan te verzekeren dat je niks tekort komt.

Na alle info zetten we theorie om in praktijk en maken we 2 kruidenbereidingen.

🌙Verhaalmoment met Lieve

Over de kracht van de vrouwelijke intuïtie.

“We zijn nog steeds aan het nagenieten van het heerlijke weekend.
Het was echt fantastisch!”

— Cora, mama van 2 meisjes

 

Praktisch en wat is inbegrepen in de prijs?

  • Het hele weekend aan sessies en workshops, begeleid door 3 ervaren vrouwen

  • 1x avondmaal en 2x lunch met soep voor elke deelnemer

  • Kruidenbereidingen, speksteenkunstwerkje en andere creaties die je meeneemt naar huis

  • Verbindende en onvergetelijke momenten tussen jou en het meisje dat mee komt

  • Een prachtig en uniek kader op een boogscheut van Gent, in Drongen

Dit alles voor €249/persoon.

 

Dit is een weekend zonder overnachtingen. Indien je van verder komt, zijn er wel wat mogelijkheden qua overnachting in vakantiehuisje of tent, neem daarvoor gerust contact met ons op.

Inschrijven kan enkel voor het volledige weekend.

Lees ook onze annulatievoorwaarden.

 

 

 

“Ik ben héél blij dat ik mijn dochter op deze manier een onvergetelijke verrassing heb mogen bezorgen.”

— Ingrid

Hou je klaar… inschrijven kan vanaf nu!! En wel via deze link:

 https://www.nowonlinetickets.nl/Shop/EventDetails/88179EF66CE16C421F52055312E8D6D7

 

 

 

bottom of page