Meisje met de herfstblad

Maanweekend voor moeders & dochters

1-3 oktober 2021 in Drongen (bij Gent)

Thuiskomen in je eigen natuur, van meisje tot vrouw… 

Een weekend voor moeders en hun dochters van 9-12 jaar. Maar ook oma’s met hun kleindochter, meters en metekindje, tantes met nichtje, … zijn van harte welkom!

Breng een herboriste, een massage-/yogatherapeute en vroedvrouw/osteopaat samen en je krijgt een sprankelende combinatie voor het vormgeven van een heel bijzonder meisjes-vrouwenweekend! Creativiteit, de vrouwelijke cyclus, ons lichaam, de natuur die ons omringt, … zijn de belangrijke ingrediënten van onze gezellige moeder-dochterdagen.  

We komen samen in de herfst, een periode waarin je de aarde kan ruiken en de bladeren kleuren als de regenboog. Om de herfstkleuren te vieren, om onszelf als vrouw te vieren, om onze dochters te laten ervaren hoe mooi de vrouwelijke cyclus is, om stil te staan bij ons lichaam, om te weten te komen hoe de natuur ons kan ondersteunen, om te cocoonen en jezelf te (laten) verwennen, … 

3 wijze vrouwen begeleiden jullie:

Marieke Lantsoght

is osteopaat en vroedvrouw. Ze geeft workshops aan jonge meisjes/tieners/ vrouwen over de vrouwelijke cyclus, het bekken en bekkenbodem, ons vrouw-zijn.  

Meer info op instagram & facebook

Marleen Van Kelst

is massagetherapeute, yogadocente en beeldhouwer. Zij verwerkt haar ervaringen en studies in een down-to-earth verbindende aanpak in haar werk als massagetherapeute, in haar yogapraktijk en in haar werk met kinderen en jongeren. Een aanpak waar verbinding, zorg en zelfzorg en beweeglijke verstilling centraal staan.

Meer info op www.yanima.be

Lieve Galle

is herboriste en wildplukexperte. Ze helpt mensen de kracht van kruiden en wilde planten (her)ontdekken door het geven van workshops, geleide wandelingen en jaaropleidingen.

Meer info op www.kruidencursus.com

Op het programma:

🌙Kruidenmoment met Lieve

We maken kennis met enkele symbolische herfstplanten. Lieve vertelt je de verhalen die cultuurhistorisch aan deze kruiden vasthangen en toont hoe je ze in hedendaagse context kan gebruiken. Als afsluiter maken we een unieke kruidencreatie.

🌙Cyclusarmband maken met Marieke

Over alle continenten heen ervaren vrouwen de getijden van de vrouwelijke cyclus. Dit is wat ons verbindt. In sommige culturen wordt dit echt geëerd en gevierd, net als ook wij dit weekend zullen doen. In het schijnsel van de maan en rond een knetterend vuurtje, rijgen we kraal per kraal onze cyclusarmband: als herinnering aan dag, als rode draad in ons cyclusverhaal. Met een armbandje rond de pols en de kangoeroeprinses in ons wakker gemaakt, gaan we zo het weekend in.

🌙Ochtendyoga met Marleen

Om wakker te worden in ons lichaam, te aarden, te voelen en zachtjesaan beweeglijker te worden. Hoe voel ik mij vandaag? Waar ligt mijn kracht? Mijn verbinding met de wereld? Hoe voelen wij twee, moeder en dochter, jonge vrouwen bijeen, op dit moment?

We duiken de zonnegroet in, in een aantal van zijn varianten, als eerste ontdekking of speelse verdieping.

🌙Cyclusshow met Marieke

Wat zijn de maandstonden nu precies? Wat kan ik verwachten aan het begin van de puberteit? Wat is de vrouwelijke cyclus en welke impact heeft dit op mij? Hoe bereid ik mij praktisch voor op die eerste menstruatie?

Via verhaal en spel én ondersteund door mooie materialen en muziek gaan jullie samen met Marieke op ontdekkingstocht in de wonderlijke wereld van de vrouwelijke cyclus. … Jullie ervaren hoe nieuw leven ontstaat, kruipen in de rol van de hormonen, leren wat de maandstonden nu echt zijn en worden positief voorbereid op die eerste menstruatie en de veranderingen in de puberteit.  Ook de mama’s zullen veel bijleren!

🌙Wilde vrouwenkruiden met Lieve

We ontdekken de wilde kruiden uit de natuur en hoe ze ons kunnen ondersteunen tijdens onze maantijd en dans met de hormonen. Bovendien bespreken we het belang van mineralen zoals magnesium, calcium en ijzer, en hoe je deze uit wilde bladgroenten kan halen, om jezelf ervan te verzekeren dat je niks tekort komt.

Na alle info zetten we theorie om in praktijk en maken we 2 kruidenbereidingen.

🌙Spekstenen bewerken met Marleen

Uit de schoot van de aarde worden spekstenen gewonnen. Ze hebben de zachtheid om eigenhandig gevormd te kunnen worden, de kracht om warmte vast te houden en terug te geven in de nacht. En de verrassing van de kleuren, elke keer weer. Met houtvijlen en grof schuurpapier zoeken we de vrije vorm, halen we tevoorschijn wat voor jou nog verborgen lag in de steen. Een stevig stukje werk, doch op eigen handenmaat. De steen is een dankbare vormer! Met schuurpapier worden we tovenaars of laten we ons betoveren door de kleuren en het verhaal van onze steen. Jij en je steen worden één geheel.

🌙Verhaalmoment met Lieve

Over de kracht van de vrouwelijke intuïtie.

🌙Meidenkransje met Marieke

De meisjes zitten samen met Marieke om ruimte te geven aan alle vragen die er nog leven rond de maandstonden, cyclus,... We bekijken samen ook het praktische luik (wat zijn maandverbanden, welke soorten bestaan er, wat moet ik doen bij een lekje,...), zodat de meisjes voorbereid en met een gerust hart de eerste maanstonden kunnen tegemoet treden.

🌙Bekkenyoga met Marleen

Met de mama’s onderzoeken we ons bekken, wat ligt er besloten van kracht, van flexibiliteit, wat zijn de gevoeligheden van onze basis. Vanuit de beweging gaan we voelen en rusten.

🌙Duo-yoga met Marleen

Ademen en aanraking, de bijzonder ritmes van ons lichaam voelen en volgen. Veilig met z’n tweeën vertellen we massageverhalen en dagen we elkaar uit, wie draagt wie? Durven wij leunen op elkaar? En hoe voelt dat dan? Wat vind ik fijn? Wat voelt veilig? Wat heb ik graag zacht, zottekes of stevig? Om te ontdekken, om van te genieten.

“We zijn nog steeds aan het nagenieten van het heerlijke weekend.
Het was echt fantastisch!”

— Cora, mama van 2 meisjes

 

Praktisch en wat is inbegrepen in de prijs?

  • Het weekend gaat door op vrijdag van 18u-21u, op zaterdag van 10u (aankomen kan vanaf 9u30') tot 17u, op zondag van 10u (aankomen kan vanaf 9u30') met afsluitmoment om 16u

  • Het hele weekend aan sessies en workshops, begeleid door 3 ervaren vrouwen

  • Lunch met soep voor elke deelnemer

  • Kruidenbereidingen, speksteenkunstwerkje en andere creaties die je meeneemt naar huis

  • Verbindende en onvergetelijke momenten tussen jou en het meisje dat mee komt

  • Een prachtig en uniek kader op een boogscheut van Gent

Dit alles voor €199/persoon.

Dit is een weekend zonder overnachtingen. Indien je van verder komt, zijn er wel wat mogelijkheden qua overnachting in vakantiehuisje of tent, neem daarvoor gerust contact met ons op.

Inschrijven kan enkel voor het volledige weekend.

Lees ook onze annulatievoorwaarden.

 

 

 

“Ik ben héél blij dat ik mijn dochter op deze manier een onvergetelijke verrassing heb mogen bezorgen.”

— Ingrid

Hou je klaar… inschrijven kan vanaf nu!! En wel via deze link:

https://www.nowonlinetickets.nl/Shop/EventDetails/3A11276D56F2D500288C69CA8BA702D0